Μασάζ

Το μασάζ είναι ίσως η πιο αρχαία μορφή θεραπείας. Εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιείται για την ίαση και την ανακούφιση των ασθενών. Για τους αρχαίους Έλληνες και Ρωμαίους γιατρούς, το μασάζ (η χειρομάλαξη) ήταν ένας από τους βασικότερους τρόπους θεραπείας και καταπράυνσης του πόνου. Πρόκειται για μια εναλλακτική μορφή θεραπείας με ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία.

Τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το μασάζ στο σώμα αποτελούν η μείωση της σωματικής κόπωσης, η ενίσχυση της σωστής αναπνοής , η βελτίωση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, η μείωση του στρες, η ενίσχυση του αμυντικού μηχανισμού του σώματος μέσω των ενδορφινών που απελευθερώνονται και η αναζοωγόνηση της επιδερμίδας.

Είδη μασάζ που μπορείτε να απολαύσετε σε εμάς:

Μασάζ προσώπου

Μέσα από ήπιες πιέσεις τονώνεται ο συνδετικός ιστός και απελευθερώνονται κολλαγόνο και ελαστίνη, δίνοντας άμεσα ένα ορατό και καλαίσθητο αποτέλεσμα.

Χαλαρωτικό μασάζ σώματος

Ένα μασάζ σε ολόκληρο το σώμα που προσφέρει χαλάρωση και ευεξία. Με την χρήση ενυδατικών λαδιών κ αιθέριων ελαίων το δέρμα αποκτά απαλή ύφη ενώ ταυτόχρονα το πνεύμα ηρεμεί και τα σημεία του σώματος όπως η πλάτη, οι γάμπες, και τα πέλματα στα οποία συνορεύονται η κούραση και το άγχος, ξεμπλοκάρουν.

Σουηδικό μασάζ

Η πιο κλασική και ευρύτερα διαδεδομένη μέθοδος θεραπευτικού μασάζ. Συνδυάζει τη χρήση φυτικών ελαίων και πέντε διαφορετικές τεχνικές μάλαξης των μυών με σκοπό να προσφέρει ανακούφιση από πόνους του μυοσκελετικού συστήματος, βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Παράλληλα, το σουηδικό μασάζ προσφέρεται ως μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης του άγχους ενώ μακροχρόνια συμβάλλει γενικότερα στη διαχείριση της συναισθηματικής έντασης και στην αποκατάσταση της ψυχικής ισορροπίας.

Μασάζ αρωματοθεραπείας

Η χρήση ευεργετικών αιθέριων ελαίων, σε συνδυασμό με χειρονακτικό μασάζ με ζεστά φυτικά έλαια, προσφέρει ευεξία και αναζωογόνηση στον οργανισμό, βελτιώνει την υγεία, την ισορροπία και τη διάθεση, επιδρώντας θετικά στις σωματικές λειτουργίες.

Λεμφικό μασάζ

Πρόκειται για μια τεχνική μάλαξης που εστιάζεται και εκτελείται πάνω στους λεμφικούς αγωγούς του σώματος και στα λεμφογάγγλια που παρεμβάλλονται ανάμεσα στα λεμφαγγεία. Το λεμφικό σύστημα είναι ουσιαστικό σαν σύστημα αποβολής του σώματος από τα βακτηρίδια και τις τοξίνες.

Κύριος στόχος της λεμφικής μάλαξης είναι η διέγερση των λεμφαδένων με ειδικές τεχνικές, σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος και η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού και η ανακούφιση του λεμφικού συστήματος.

Μασάζ κατά της κυτταρίτιδας

Χειρωνακτικό μασάζ κυτταρίτιδας με έλαιο βοτάνων & αιθέριων ελαίων που αναπτύσσουν στοχευμένη δράση κατά της κυτταρίτιδας.

Οι μαλάξεις αποτελούν συνδυασμό λεμφικού και αδυνατιστικού μασάζ. Επιτυγχάνουν βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, απομακρύνουν τις τοξίνες και ελαττώνουν την κατακράτηση υγρών, με αποτέλεσμα τη λείανση και τη σύσφιξη του δέρματος.

Hot stones massage

Οι ζεστές ηφαιστειακές πέτρες εξισορροπούν τη ροή της ενέργειας στο σώμα και σε συνδυασμό με το μασάζ επέρχεται ανακούφιση από τους μυικούς & ρευματικούς πόνους, τόνωση του κυκλοφορικού και χαλάρωση.